Fårikål

Tidsbruk 120 minutter
8 ingredienser
45 planlagt
Fårikål
Legg oppskrift
i handlelapp
Høsten er tiden for å lage Norges nasjonalrett - fårikål. Et skikkelig smakfullt festmåltid som er enkelt å lage til både venner og familie.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1.5 kg
Hvitkål
5 stk
Laurbærblad
600 g
Poteter til koking
1.5 kg
Lam eller fårekjøtt
20 stk
Sort pepper
2 ts
Salt
2 ss
Hvetemel
7 dl
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å dele opp kjøttet i biter på 5x5 cm. Benytt helst kjøttet fra bogen, sidene og nakken.

Trinn 2

Del kålen i båter på ca. 3 cm bredde. Sørg for at kålmargen sitter på, slik at den ikke faller fra hverandre.

Finn fram en stor kjele.

Trinn 3

Legg et lag med kjøtt i bunnen av kjelen, dryss på salt, pepper og hvetemel og legg et lag med kål. Totalt tre lag.

Dryss salt, pepper, laurbærblad og hvetemel mellom hvert lag.

Siste laget skal være kål.

Trinn 4

Hell på kaldt vann til det står fem cm under øverste kållag.

Kok opp og senk varmen. La småkoke under lokk i 2 timer. Sjekk regelmessig slik at den ikke koker tørr og brenner seg. Hell eventuelt på med mer vann.

Etter 1,5 time smaker du på kraften for å avgjøre om den trenger mer salt.

Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet, etter ca. 2,5 time.

Trinn 5

Server kokte poteter til rykende varm fårikål.

Tips!

Fårikål kan smake nytt og spennende med hvitløk, ingefær, lime og chili som krydder.