Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Fårikål med middelhavsvri

Tidsbruk 120 minutter
13 ingredienser
149 planlagt
Fårikål med middelhavsvri
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Selv om fargen er annerledes, vil du gjenkjenne mange av de gode, gamle fårikålsmakene i denne nye, middelhavsinspirerte varianten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fårikål

1 kg
Fårikålkjøtt
250 g
Sjalottløk
1 boks
Skinnfrie tomater
1 stk
Hodekål
2 stk
Laurbærblad
4 kvist
Timian
2 ss
Hvetemel
0,5 dl
Olivenolje
1 ss
Fennikelfrø
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
10 stk
Hele sorte pepperkorn
0,5 ts
Salt

Server med

500 g
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Vend kjøttstykkene i hvetemel og brun dem i olivenolje i en kjele.

Trinn 2

Tilsett sjalottløk i skiver og hele fennikelfrø. Surr til løken er myk. Ha i boksen med skinnfrie tomater, grovdelt hodekål og vann. Kok opp og skum av.

Trinn 3

Tilsett hel pepper, laurbærblad og timian. La gryten småkoke til kjøttet faller fra beinet. Smak til med salt.

Trinn 4

Server med kokte poteter.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne sorte oliven i gryten når det er ca. 10 minutter igjen av koketiden.