Fårikål med middelhavsvri

Tidsbruk 120 minutter
13 ingredienser
176 planlagt
Fårikål med middelhavsvri
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Selv om fargen er annerledes, vil du gjenkjenne mange av de gode, gamle fårikålsmakene i denne nye, middelhavsinspirerte varianten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fårikål

1 kg
Fårikålkjøtt
250 g
Sjalottløk
1 boks
Skinnfrie tomater
1 stk
Hodekål
2 stk
Laurbærblad
4 kvist
Timian
2 ss
Hvetemel
0,5 dl
Olivenolje
1 ss
Fennikelfrø
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
10 stk
Hele sorte pepperkorn
0,5 ts
Salt

Server med

500 g
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Vend kjøttstykkene i hvetemel og brun dem i olivenolje i en kjele.

Trinn 2

Tilsett sjalottløk i skiver og hele fennikelfrø. Surr til løken er myk. Ha i boksen med skinnfrie tomater, grovdelt hodekål og vann. Kok opp og skum av.

Trinn 3

Tilsett hel pepper, laurbærblad og timian. La gryten småkoke til kjøttet faller fra beinet. Smak til med salt.

Trinn 4

Server med kokte poteter.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne sorte oliven i gryten når det er ca. 10 minutter igjen av koketiden.