Estragonstekt kyllingbryst med gulrotpuré og gresskarkjerner

Tidsbruk 70 minutter
26 ingredienser
148 planlagt
Estragonstekt kyllingbryst med gulrotpuré og gresskarkjerner
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Anrett retten rett! Å anrette et godt måltid er en kunst i seg selv, og på mange måter er det kronen på verket etter en omfattende tilberedning. I denne retten skjærer du kyllingfileten i skiver og danderer med puré, glaserte gulrøtter og hasselbakt potet. Dryss til slutt over stekte gresskarkjerner.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hasselbakt potet

600 g
Potet Galante
1 stk
Laurbærblad
3 fedd
Hvitløk
1 ss
Frisk timian
1 klype
Salt
1 ss
Olivenolje

Kyllingbryst

2 pakke
Kyllingbryst
1 potte
Frisk estragon
2 ss
Solsikkeolje
2 ss
Smør

Gulrotpuré

3 stk
Gulrøtter
0,5 dl
Kremfløte
0,5 stk
Sitron
1 ts
Karri
20 g
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Glaserte gulrøtter

3 stk
Gulrøtter
0,5 stk
Sitron
2 ss
Gressløk
0,5 ss
Smør
0,5 ts
Sukker

Saus

1 boks
Rødvinsaus fra Stange

Gresskarkjerner

1 ss
Gresskarkjerner
1 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180˚C.

Trinn 2

Hasselbakt potet: Skrell potetene og snitt dem nesten igjennom, poteten skal henge sammen på bunnen. Sett laurbær, skiver av hvitløk og timian mellom skivene. Dryss over salt og noen dråper med olivenolje og bak potetene i ovnen i 15-20 min. til de er møre.

Trinn 3

Tørk kyllingbrystene, løft opp skinnet og legg i 2-3 kvaster med estragon under, legg tilbake skinnet på brystet. Bruk en varm panne med litt olje og smør og brun kyllingbrystene med skinnsiden ned. Sett brystene i ovnen og stek dem ferdige, ca. 10 minutter. La hvile i 10 minutter.

Trinn 4

Gresskarkjerner: Stek gresskarkjernene i litt olje og salt. Legg de på et kjøkkenpapir noen minutter.

Trinn 5

Gulrotpuré: Skrell og kok gulrøtter møre i karri og salt. Sil av vannet og ha det i en blender med smør, fløte og sitronsaft. Kjør til glatt krem og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 6

Glaserte gulrøtter: Skrell og skjær gulrøtter i store biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og ha i smør, sukker og sitronsaft. Bland lett og tilsett finhakket gressløk rett før servering. Kok opp rødvinsausen.