Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Ertesuppe

Tidsbruk 30 minutter
9 ingredienser
217 planlagt
Ertesuppe
Klikk og dra
til kalenderen
Fri for melk
Barn elsker å erte, så ta dem på ordet – det er lov å ertesuppe. Denne deilige varianten med kokosmelk blir fort en gjenganger på middagsbordet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 pakke
Frosne erter
1 boks
Kokosmelk
1 klype
Kajennepepper
100 g
Mandler
1 ss
Soyasaus Kikkoman
1 pose
Sukkererter
1 l
Grønnsaksbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Stek finhakket løk og hvitløk i litt olivenolje i en stor kjele til det blir mykt og blankt. Hell i grønnsaksbuljong og erter. Kok opp og la det putre til ertene er gjennomvarme.

Trinn 2

Trinn 2

Hell suppen i en blender eller kjør med stavmikser til suppen er jevn. Tilsett kokosmelk, varm opp og smak til med salt og kajennepepper (evt. spar litt kokosmelk til pynt på toppen).

Trinn 3

Trinn 3

I mellomtiden, ha mandler i en tørr, varm stekepanne og rist dem til de begynner å dufte. Rør inn soyasausen og rist til den er fordampet. Skyll og snitt sukkerertene i strimler. Server varm ertesuppe med snittede sukkererter og grovhakkede, soyaristede mandler.

Serveringsforslag

Tilsett litt frisk finhakket ingefær sammen med løken og hvitløken. Det setter spiss på suppen.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender