Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ertesuppe

Tidsbruk 30 minutter
9 ingredienser
231 planlagt
Ertesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Barn elsker å erte, så ta dem på ordet – det er lov å ertesuppe. Denne deilige varianten med kokosmelk blir fort en gjenganger på middagsbordet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 pakke
Frosne erter
1 boks
Kokosmelk
1 klype
Kajennepepper
100 g
Mandler
1 ss
Soyasaus Kikkoman
1 pose
Sukkererter
1 l
Grønnsaksbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Stek finhakket løk og hvitløk i litt olivenolje i en stor kjele til det blir mykt og blankt. Hell i grønnsaksbuljong og erter. Kok opp og la det putre til ertene er gjennomvarme.

Trinn 2

Trinn 2

Hell suppen i en blender eller kjør med stavmikser til suppen er jevn. Tilsett kokosmelk, varm opp og smak til med salt og kajennepepper (evt. spar litt kokosmelk til pynt på toppen).

Trinn 3

Trinn 3

I mellomtiden, ha mandler i en tørr, varm stekepanne og rist dem til de begynner å dufte. Rør inn soyasausen og rist til den er fordampet. Skyll og snitt sukkerertene i strimler. Server varm ertesuppe med snittede sukkererter og grovhakkede, soyaristede mandler.

Serveringsforslag

Tilsett litt frisk finhakket ingefær sammen med løken og hvitløken. Det setter spiss på suppen.