Ertestuing

Tidsbruk 70 minutter
6 ingredienser
28 planlagt
Ertestuing
Legg oppskrift
i handlelapp
Ertestuing kan lages av både tørkede, hermetiske og frosne erter. Tørkede erter må legges i vann minimum 12 timer før koking.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Ertestuing

1 kg
Tørkede grønne erter
2 dl
Fløte
200 g
Meierismør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 l
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Legg ertene i kaldt vann natten over. Hell av bløtleggingsvannet og tilsett nytt vann så det dekker ertene med ca. 5 cm.

Trinn 2

Trinn 2

Kok ertene i en time til de er møre.

Trinn 3

Trinn 3

Hell av vannet og visp inn fløte og smørterninger med en håndmikser. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Ertene må legges i vann minimum 12 timer før koking.