Ertestuing

Tidsbruk 70 minutter
6 ingredienser
18 planlagt
Ertestuing
Legg oppskrift
i handlelapp
Ertestuing er perfekt følge til norske klassikere som kjøttkaker og lutefisk. Superenkelt å lage!

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Ertestuing

1 kg
Tørre grønne erter
2 dl
Fløte
1 ts
Malt hvit pepper
200 g
Smør
1 ss
Salt
2 l
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Ertestuing: Legg ertene i kaldt vann natten før de skal kokes. Minimum 12 timer før koking.

Trinn 2

Trinn 2

Hell av bløtleggingsvannet og ha ertene i en kasserolle. Tilsett nytt vann så det dekker ertene med 5 cm.

Trinn 3

Trinn 3

Kok ertene i en time til de er møre. Mos til en ønsket grovhet, og vend inn fløte og terninger med smør. Smak til med salt og pepper.

TIPS

Ertene må legges i vann minimum 12 timer før koking.

Passer fint med