Ertestuing

Tidsbruk 70 minutter
6 ingredienser
45 planlagt
Ertestuing
Legg oppskrift
i handlelapp
Ertestuing kan lages av både tørkede, hermetiske og frosne erter. Tørkede erter må legges i vann minimum 12 timer før koking.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ertestuing

0,4 kg
Tørkede grønne erter
0,8 dl
Fløte
75 g
Meierismør
0,4 klype
Salt
0,4 klype
Pepper
0,8 l
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Legg ertene i kaldt vann natten over. Hell av bløtleggingsvannet og tilsett nytt vann så det dekker ertene med ca. 5 cm.

Trinn 2

Trinn 2

Kok ertene i en time til de er møre.

Trinn 3

Trinn 3

Hell av vannet og visp inn fløte og smørterninger med en håndmikser. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Ertene må legges i vann minimum 12 timer før koking.