Epletoddy med tørkede epleskiver

Tidsbruk 5 minutter
6 ingredienser
3 planlagt
Epletoddy med tørkede epleskiver
Legg oppskrift
i handlelapp
En deilig og varmende toddy. Passer seg svært godt en sen vinterkveld eller tidlig vintermorgen.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

1 l
Eplejuice
1 stk
Kanelstang
1 stk
Stjernanis (kan sløyfes)
2
Kvister rosmarin
2 stk
Epler
2 klype
Rosiner

Slik gjør du

Trinn 1

Tørkede epleskiver: Skyll eplene og tørk dem. Skjær eplene i tynne skiver. Her kan du godt bruke mandolin. Mange rivjern har også en skiveside.

Legg epleskivene på stekebrett med bakepapir. Forvarm stekeovnen på varmluft til 90 grader. Tørk eplene i ca. 1,5 time. Senk så temperaturen til 50 grader. Tørk epleringene videre i ca. 3 timer til de er sprø.

Trinn 2

Varm opp eplejuicen til det ryker godt av den (65-70 grader). Tilsett kanelstang, nellik, stjerneanis og et par kvister med rosmarin. La toddy’en trekke i 10 minutter.

Trinn 3

Server toddy´en med tørkede epleskiver og rosiner.

Prøv også

Prøv også