Eplemuffins og salt karamell

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
157 planlagt
Eplemuffins og salt karamell
Legg oppskrift
i handlelapp
En kombinasjon av salt og søtt som rett og slett gjør muffinsen totalt uimotståelig!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Eplemuffins

2 stk
Egg
1 ts
Vaniljesukker
2 ss
Rømme
2 stk
Epler
150 g
Mykt smør
150 g
Sukker
150 g
Hvetemel
2 ts
Bakepulver

Salt karamellsaus

1 dl
Kremfløte
0.5 dl
Vann
2 dl
Sukker
50 g
Meierismør i terninger
1 ts
Maldonsalt

Slik gjør du

Trinn 1

Eplemuffins: Rør mykt smør og sukker hvitt med en mikser. Miks inn ett og ett egg.

Bland sammen det tørre og vend det inn i røren med en slikkepott. Vend inn rømme til slutt.

Trinn 2

Fyll røren i muffinsformer, knapt 3⁄4 fulle, ca. 12 muffinsformer eller færre hvis du bruker store former.

Kutt eple i terninger eller halve skiver, gjerne med skall, og stikk noen biter ned i hver muffin.

Stek ved 200 ̊C i ca 12-15 minutter, til de er gylne.

Ved servering, åpne dem litt og legg en teskje salt karamellsaus i hver.

Trinn 3

Salt karamellsaus: Ha vann og sukker i en kjele, smelt på middels varme til sukkeret får en lys og gyllen farge. Unngå å røre i sukkeret mens det smelter.

Ta kjelen av platen og rør inn det ternede smøret.

Sett deretter kjelen tilbake på varmen og rør inn kremfløten til du har en glatt og fin saus.

Avslutt med å røre inn saltet.

TIPS

Serveres gjerne lunkne.