Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Eplekake

9 ingredienser
80 planlagt
Eplekake
Klikk og dra
til kalenderen
Saftig eplekake helt uten egg. En slager blant både små og store!

Ingredienser

5 dl
Ferdig vaniljesaus
1 ts
Vaniljesukker
3 ts
Bakepulver
5 stk
Norske epler
2 ss
Brunt sukker, eller vanlig sukker
2 ts
Kanel
100 g
Smør
2 dl
Sukker
5,5 dl
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 175 C. Smelt smør og la det kjøle litt ned. Bland inn romtemperert vaniljesaus og sukker. Bland godt.

Trinn 2

Tilsett så hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det sammen for hånd med en ballongvisp. Ikke rør for lenge, og ikke bruk elektrisk mikser. Da faller kaken lettere sammen under steking. Røren skal være litt tykk. Ha røren i bakepapirkledd liten langpanne.

Trinn 3

Vaske eplene, del dem i to og fjern kjernehus. Kutt i smale båter eller skiver og stikk dem ned i røren i taksteinmønster. Høvle gjerne over noen skiver meierismør før sukker og kanel fordeles jevnt over kaken.

Trinn 4

Stek midt i ovnen i ca. 40 minutter. Stikk en pinne midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Avkjøl på rist og skjær opp i serveringsstykker. Server gjerne med is eller pisket krem.

Tips

Grovhakk mandler eller hasselnøtter og fordel over kaken før den stekes. Noen tynne skiver marsipan stukken ned i kaken sammen med epleskivene, smaker fantastisk!

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender