Eplekake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Eplekake

4.5 i snitt
Eplekake
Det finnes mange epletrær i landet vårt, og hvorfor ikke bruke eplene til en god, saftig eplekake? Servert med is eller krem blir dette en fullverdig dessert – som du også vil ha glede av påfølgende dager dersom det blir rester til overs.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Røre

100 gr
Smør
3 stk
Egg
2 dl
Sukker
2.5 dl
Hvetemel
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Bakepulver

Topping

4 stk
Epler
0.5 ss
Sukker (bruk gjerne perlesukker)
0.5 ss
Malt kanel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 170°C. Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker til en luftig hvit eggedosis.

  2. Trinn 2

    Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt dette inn i eggedosisen. Vend forsiktig inn melblandingen med en slikkepott og rør inn smeltet smør til slutt.

  3. Trinn 3

    Skrell og kutt eplene i biter. Smør små former (du kan godt bruke muffinsformer eller aluminiumsformer) og fyll dem ¾ fulle med røre. Eventuelt kan du lage en stor kake. Trykk eplebiter ned i røren og strø kanel og perlesukker over.

  4. Trinn 4

    Stek kakene i 20 – 25 minutter (stor kake 35-40 minutter). Server kakene med vispet krem eller iskrem.