Eplekake med krokankaramell

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
247 planlagt
Eplekake med krokankaramell
Legg oppskrift
i handlelapp
Eplekake med karamell av krokan er både saftig og knasende på en og samme tid. Denne oppskriften smaker ekstra godt med norske epler.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

3 stk
Egg
1 dl
Kefir
4 stk
Epler
200 g
Mandler
200 g
Hasselnøtter
180 g
Sukker
180 g
Smør (terninger, romtemperert)
180 g
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
1 ts
Kanel
300 g
Sukker
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Krokankaramell: Grovhakk nøtter. Varm i en panne med sukker, til sukkeret smelter. Rør inn smør. Hell blandingen utover et stekebrett med bakepapir, og la avkjøles. Brekk opp krokanen i biter.

Trinn 2

Sett ovnen på 180 grader. Ha sukker og smør i en bakebolle. Visp til det er lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Bland mel, bakepulver og kanel, og sikt det tørre inn i røren. Bland inn kefir.

Trinn 3

Smør en kakeform (22-23 cm) og fyll formen med røren. Press epleskivene ned i røren og legg i halvparten av krokanen.

Trinn 4

Stek kaken i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. Server med pisket krem eller iskrem, og strø resten av krokanen over.

TIPS!

Bruk en pinne eller gaffel for å sjekke om kaken er ferdig. Stikk den inn i kaken og tre ut. Det skal ikke følge med deig opp.

Denne oppskriften er laget av

Helle Valebrokk