Eplegløgg

Tidsbruk 15 minutter
8 ingredienser
37 planlagt
Eplegløgg
Legg oppskrift
i handlelapp
Også barna vil ha gløgg. Denne kan du lage selv.

Velg antall personer

3 voksne
3 barn

Ingredienser

1 l
Eplejuice/most
0.5 stk
Sitron, i skiver og skallet av den
10 stk
Nellikspikere
3 stk
Kanelstenger
20 g
Fersk ingefær i skiver
2 ss
Brunt sukker
1 dl
Hakkede mandler
1 dl
Rosiner

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell en halv sitron med potetskreller og kok opp 3 dl eplemost med sitronskallet, skiver av sitron, krydder og brunt sukker. La det trekke smak i 5 minutter.

Trinn 2

Sil krydderlaken over resten av eplemosten og varm eplegløggen i en kjele til ca. 60 grader. Server med hakkede mandler og rosiner

Prøv også!