Eple-crumble med fløtekaramell

Tidsbruk 40 minutter
14 ingredienser
212 planlagt
Eple-crumble med fløtekaramell
Legg oppskrift
i handlelapp
Epler, rosiner og karamell er en fantastisk smakskombinasjon. Lag denne smuldrepaien og smak selv!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Epler

4,5 stk
Epler
1,5 ss
Smør til ildfast form
3 ss
Brunt sukker (evt. vanlig sukker)
37,5 g
Rosiner
0,8 stk
Sitron, saft

Crumble

112,5 g
Smør
112,5 g
Hvetemel
0,8 ts
Vaniljesukker
0,4 ts
Bakepulver
0,4 stk
Egg

Lys karamell

112,5 g
Sukker
0,8 dl
Vann
0,8 dl
Fløte

Server med

2,3 dl
Rømme

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Skjær eplene i båter, fjern kjernene. Smør en ildfast form med kaldt smør. Ha epler, sukker, rosiner og sitronsaft i en kjele. Kok i 5 minutter slik at eplene begynner å bli møre.

Trinn 2

Trinn 2

Hell det over i formen og fordel jevnt. Smuldre sammen alle ingrediensene til crumble med fingrene og fordel den over eplene. Stek i ovn ved 200°C i 25 minutter til det er gyllent.

Trinn 3

Trinn 3

Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Ha i vannet. Sett straks på lokk og trekk kjelen til side. La stå i 5 minutter. Ha i fløten og kok til tyktflytende karamell – ca. 5 minutter med koking.

Trinn 4

Trinn 4

Hell karamellen over eplene i formen. Server gjerne med pisket rømme, fløte eller vaniljeis.