Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Eple-crumble med fløtekaramell

Tidsbruk 40 minutter
14 ingredienser
176 planlagt
Eple-crumble med fløtekaramell
Klikk og dra
til kalenderen
Epler, rosiner og karamell er en fantastisk smakskombinasjon. Lag denne smuldrepaien og smak selv!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Epler

4,5 stk
Epler
1,5 ss
Smør til ildfast form
3 ss
Brunt sukker (evt. vanlig sukker)
37,5 g
Rosiner
0,8 stk
Sitron, saft

Crumble

112,5 g
Smør
112,5 g
Hvetemel
0,8 ts
Vaniljesukker
0,4 ts
Bakepulver
0,4 stk
Egg

Lys karamell

112,5 g
Sukker
0,8 dl
Vann
0,8 dl
Fløte

Server med

2,3 dl
Rømme

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Skjær eplene i båter, fjern kjernene. Smør en ildfast form med kaldt smør. Ha epler, sukker, rosiner og sitronsaft i en kjele. Kok i 5 minutter slik at eplene begynner å bli møre.

Trinn 2

Trinn 2

Hell det over i formen og fordel jevnt. Smuldre sammen alle ingrediensene til crumble med fingrene og fordel den over eplene. Stek i ovn ved 200°C i 25 minutter til det er gyllent.

Trinn 3

Trinn 3

Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Ha i vannet. Sett straks på lokk og trekk kjelen til side. La stå i 5 minutter. Ha i fløten og kok til tyktflytende karamell – ca. 5 minutter med koking.

Trinn 4

Trinn 4

Hell karamellen over eplene i formen. Server gjerne med pisket rømme, fløte eller vaniljeis.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender