Eple- og ingefær-chutney

Tidsbruk 70 minutter
11 ingredienser
7 planlagt
Eple- og ingefær-chutney
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne eple-og ingefær- chutneyen smaker nydelig til lam, men her er det kun fantasien som setter begrensninger.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Epler
1 stk
Løk
2 ts
Malt spisskummen
3 ts
Revet ingefær
1 stk
Rød chili
1 ts
Paprikapulver
2 ss
Vegetabilsk olje
1 ts
Kanel
190 g
Brunt sukker
4 ss
Eplecidereddik
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Rens og skrell epler og kutt i terninger. Kutt løken i to og så i tynne skiver.

Trinn 2

Varm olje i en tykkbunnet gryte på middels varme.

Tilsett spisskummen og kanel og la det surre i ca. ett minutt. Tilsett løken og la den surre i ca. 5 minutter til den mykner og endrer farge.

Tilsett revet ingefær, finhakket chili, paprikapulver, brunt sukker, eplecidereddik og epleterninger.

Bland godt sammen. Smak til med litt salt.

Trinn 3

La det småkoke over svak varme i ca. 1 time. Rør regelmessig. Chutneyen vil tykne og karamelliseres.

Avkjøl helt og fyll på glass. Bør brukes innen 2 uker.