Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Entrecote av svin med bakt hvitløk og glasert pastinakk

Tidsbruk 50 minutter
7 ingredienser
104 planlagt
Entrecote av svin med bakt hvitløk og glasert pastinakk
Legg oppskrift
i handlelapp
Livet blir ikke det samme etter denne retten. For når du først har prøvd glaserte pastinakker, vil du umiddelbart få et nytt favorittilbehør til kjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Entrecôte

450 g
Entrecôte av svinenakke
0,8 stk
Hel hvitløk

Glasert pastinakk

3 stk
Pastinakk
1,5 ss
Smør
1,5 ss
Honning
0,4 dl
Hvitvinseddik
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Brun kjøttet på høy varme i pannen sammen med hele hvitløksfedd. Ha det over i en ildfast form og stek videre i ovnen ved 220°C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile i 10–15 minutter.

Trinn 2

Mens kjøttet er i ovnen, skrell pastinakkene og del dem i to eller fire på langs. Stek dem på middels varme i en panne med smør og honning. Tilsett hvitvinseddik og la det dampe ut. Smak til med salt. Pastinakken er klar når den er knapt mør og har fått en gyllen farge.

Trinn 3

Skjær entrecôten i skiver og server med hele hvitløksfedd og glasert pastinakk.

Serveringsforslag

Potetstappe smaker godt til.