Entrecôte med sprø poteter og paprikasaus

Tidsbruk 25 minutter
9 ingredienser
446 planlagt
Entrecôte med sprø poteter og paprikasaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Saken er biff! Dette er en litt fraichere variant av helgens klassiker - biffmiddagen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

3 pakke
Entrecôte ca 200 g Nordfjord
500 g
Poteter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Løk
3 dl
Kremfløte Tine
1 ss
Crème fraîche Tine
3 ss
Smør
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrubb potetene, skjær dem i skiver og vend dem i smeltet smør (bruk ca 2/3 av smøret). Legg potetskivene på et godt smurt brett, og stek dem i ovnen ved 240°C til de er brune og sprø. Strø over salt og pepper til slutt.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt paprika, løk og hvitløk og fres det blankt i olivenolje. Ha i kremfløte og la det koke til det tykner.

Trinn 3

Trinn 3

Varm en stekepanne til maks temperatur og ha i olje og 1/3 av smøret. Når smøret er nøtte-brunt, legges kjøttet i pannen (stek maks 2 biffer om gangen). Snu biffene når de har fått fin stekeskorpe, ca 2 minutter. Stek videre til du har stekeskorpe på den andre siden. Snu biffene på nytt, fjern stekepannen fra platen, krydre med salt og pepper, og la kjøttet hvile i noen minutter.

Trinn 4

Tilsett crème fraîche i sausen rett før servering, smak til med salt og nykvernet pepper.