Entrecôte med Gochujang-smør

10 ingredienser
140 planlagt
Entrecôte med Gochujang-smør
Legg oppskrift
i handlelapp
Server en biff, kotelett eller kyllingstykke med dette deilige smøret som smaker sesam, hvitløk og den koreanske Gochujang-chilisausen. Som alltid er det viktig at kjøttet får hvile og når smøret er smeltet helt, er det lov å skjære opp kjøttet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 pakke
Konge-entrecôte
2 stk
Rødløk
1 boks
Korean Style Sticky Glaze
1 pakke
Urtekrydrede mandelpoteter i aluform
4 pakke
Pak Choi

Gochujang smør

100 g
Smør
2 ss
Gochujang Sauce
1 fedd
Hvitløk
3 dråpe
Sesamolje
2 ss
Honning

Slik gjør du

Trinn 1

Bland sammen alle ingredienser til Gochujang-smøret i en liten bolle. Rull sammen til en ‘pølse’ og pakk inn i plastfilm. Oppbevar smøret i fryseren til du skal bruke det.

Trinn 2

Sett formen med poteter på grillen og følg anvisning på pakningen.

Trinn 3

Krydre kjøttet med salt og pepper. Vent til grillen er skikkelig varm før du legger biffene på direkte varme. Snu kjøttet når det har fått en fin grillfarge, ca. 2 minutter på hver side. Når begge sider har fått fin farge kan du la kjøttet ligge noen minutter på indirekte varme.

Trinn 4

Del pak choi på langs og løk i to. Legg grønnsakene på indirekte varme. Legg på lokk, og grill i ca. 5-6 minutter. Flytt så løk og pak choien til sterk varme for å gi en fin grillfarge. Snu flere ganger slik at det ikke brenner. Pensle grønnsakene mot slutten av av grilltiden med Korean Style Sticky Glaze eller en annen av våre asiatiske sausene.

Trinn 5

Ta kjøttet av grillen og legg i en form mens det hviler. Legg på skiver av gochjuangsmør. La biffene hvile i minst 5 minutter og smøret har smeltet helt, før du skjærer opp. Store biffer bør hvile 10-12 minutter.

KOREAN STICKY GLAZE

KOREAN STICKY GLAZE

GOCHUJANG SAUCE

GOCHUJANG SAUCE