Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Entrecôte med aspargesbønner og syltet småløk

Tidsbruk 45 minutter
14 ingredienser
140 planlagt
Entrecôte med aspargesbønner og syltet småløk
Legg oppskrift
i handlelapp
Syltet småløk her en deilig sødme og syrlighet som passer perfekt til entrecôte. Server med aspargesbønner og rødvinssaus med estragon.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Entrecôte

600 g
Entrecôte

Syltet småløk

2,3 dl
Vann
1,5 dl
Sukker
0,8 dl
Hvitvinseddik
6 kvist
Estragon
9 stk
Sjalottløk (evt. Borretaneløk eller annen liten løk)

Aspargesbønner

150 g
Aspargesbønner

Dressing

0,8 ss
Dijonsennep
0,8 ts
Hvitvinseddik
0,4 dl
Solsikkeolje
0,4 dl
Olivenolje

Saus

3,8 dl
Rødvinssaus fra Stange
0,8 ss
Finhakket estragon
0,8 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok vann, sukker, hvitvinseddik og estragonstilker i 5 minutter. Hell det over renset løk og la det stå og trekke i minst 30 minutter (holder seg godt i kjøleskap i 14 dager).

Trinn 2

Trinn 2

Rens aspargesbønnene og kok dem i godt saltet vann i ca. 1 minutt. Skyll raskt i kaldt vann.

Trinn 3

Trinn 3

Bland sennep, hvitvinseddik, salt og pepper i en bolle. Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper. Vend aspargesbønnene i dressingen.

Trinn 4

Trinn 4

Stek kjøttet. Bruk en vegetabilsk olje som tåler høy temperatur. Vent til pannen er skikkelig varm før du legger i kjøttstykkene. Snu kjøttet når du har fått en fin brun stekeskorpe, stek videre og ha i smør. Når begge kjøttsider har fått en fin brunfarge, 2 minutter på hver side, kan du la biffene hvile i 2-3 minutter. Mens kjøttet hviler, stek den syltede løken raskt i pannen.

Tips og råd: Biff

Trinn 5

Trinn 5

Varm opp rødvinssausen, pisk inn smør og tilsett estragon.

Serveringsforslag

Slik får du perfekt resultat hver gang! Se BIFFSKOLEN under Kokkenes tips.