Hopp til innhold

Enkle kanelboller

5.0 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
72 planlagt
Enkle kanelboller
Legg oppskrift
i handlelapp
Lite smaker bedre enn nybakte kanelboller eller kanelsnurrer. Disse er knallgode og passer perfekt i tursekken eller som deilig dessert.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4.5 dl
Helmelk
0.5 pakke
Fersk gjær
1.5 ts
Kardemomme
1 kg
Hvetemel
150 g
Meierismør
1 klype
Salt
150 g
Sukker

Fyll

1 stk
Egg, til pensling
150 g
Meierismør (romtemperert)
2 dl
Sukker
3 ss
Malt kanel

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smøret. Bland det tørre i en bolle eller i en eltemaskin. Varm opp melken til kroppstemperatur og bland ut i gjæren. Hell det i det tørre.

Trinn 2

Elt deigen godt, gjerne i 7-10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse, i ca. 45 minutter.

Trinn 3

Hell ut deigen på benken og kna. Del i to emner. Kjevl ut hvert emne til 20 x 45 cm leiv.

Trinn 4

Rør sammen smør, sukker og kanel. Smør utover hver leiv. Rull sammen på langs og del hver rull i ca. 2 cm store stykker.

Trinn 5

Legg hver bolle med snittflaten opp på et stekebrett med bakepapir. Dekk til med plast og la etterheve i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 220 grader.

Trinn 6

Pensle med et pisket egg. Stek midterste i stekeovn på 220 grader i 10-14 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskriften gir

20-24 kanelboller.