Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Enkel lasagne med spinat

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
329 planlagt
Enkel lasagne med spinat
Legg oppskrift
i handlelapp
En frisk og god lasagne som ikke krever at du lager saus og derfor blir kjapt ferdig i ovnen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Tomat

1 stk
Tomat
1 klype
Salt

Lasagne

400 g
Kjøttdeig u/salt og vann
1 stk
Løk
0,5 ts
Spisskummen
450 g
Hakket spinat, fryst
0,5 dl
Lettrømme
100 g
Hvitost
1 stk
Egg
250 g
Lasagneplater
2 ss
Olje
2 klype
Salt
1 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 °C. Finhakk tomaten og press ut så mye væske som mulig. Ta vare på både væsken og tomaten. Krydre tomaten med litt salt.

Trinn 2

Stek kjøttdeig og løk i olje på middels varme i 10 minutter. Krydre med spisskummen og salt. Ha i spinat og tomatvæsken, skru opp varmen og stek i 5 minutters tid, til spinaten har begynt å kollapse og væsken har begynt å koke litt inn. Dryss over hvetemel og kok i 2 minutter til.

Trinn 3

Kok lasagneplatene som angitt på pakken.

Trinn 4

Ta kjøtt- og spinatblandingen av varmen. Rør inn rømme eller crème fraîche og halvparten av osten. Pisk egget og rør det også inn. Legg kjøttblanding og lasagneplater lagvis i en liten ildfast form. Start og avslutt med kjøttblanding. Strø resten av osten og finhakket tomat på toppen. Bak midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Serveringsforslag

Retten blir enda bedre med fersk spinat og revet parmesan.