Enkel lasagne med spinat

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
428 planlagt
Enkel lasagne med spinat
Legg oppskrift
i handlelapp
En frisk og god lasagne som ikke krever at du lager saus og derfor blir kjapt ferdig i ovnen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Tomat

1 stk
Tomat
1 klype
Salt

Lasagne

400 g
Kjøttdeig u/salt og vann
1 stk
Løk
0,5 ts
Spisskummen
450 g
Hakket spinat, fryst
0,5 dl
Lettrømme
100 g
Hvitost
1 stk
Egg
250 g
Lasagneplater
2 ss
Olje
2 klype
Salt
1 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 °C. Finhakk tomaten og press ut så mye væske som mulig. Ta vare på både væsken og tomaten. Krydre tomaten med litt salt.

Trinn 2

Stek kjøttdeig og løk i olje på middels varme i 10 minutter. Krydre med spisskummen og salt. Ha i spinat og tomatvæsken, skru opp varmen og stek i 5 minutters tid, til spinaten har begynt å kollapse og væsken har begynt å koke litt inn. Dryss over hvetemel og kok i 2 minutter til.

Trinn 3

Kok lasagneplatene som angitt på pakken.

Trinn 4

Ta kjøtt- og spinatblandingen av varmen. Rør inn rømme eller crème fraîche og halvparten av osten. Pisk egget og rør det også inn. Legg kjøttblanding og lasagneplater lagvis i en liten ildfast form. Start og avslutt med kjøttblanding. Strø resten av osten og finhakket tomat på toppen. Bak midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Serveringsforslag

Retten blir enda bedre med fersk spinat og revet parmesan.