Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Enkel kyllinggrateng med løk og poteter

Tidsbruk 35 minutter
10 ingredienser
724 planlagt
Enkel kyllinggrateng med løk og poteter
Klikk og dra
til kalenderen
En varmende og mettende kyllinggrateng som smaker ekstra godt på kalde dager. De milde og runde smakene av poteter, ost og kylling gjør dette til en rett alle vil like.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Poteter, løsvekt
2 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
500 g
Kylling lårfilet
0,3 ts
Kajennepepper
1 ss
Dijonsennep
3 dl
Matfløte
100 g
Revet hvitost
2 ss
Olje
0,5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett en liten ildfast form i stekeovnen og sett den på 200 °C.

Trinn 2

Vask potetene og del dem i veldig tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel. Skrell løken og kutt den i tynne skiver. Finhakk hvitløken.

Trinn 3

Ha litt olje i en middels varm stekepanne. Stek kyllingen i 2 minutter på begge sider slik at den får en fin stekeskorpe. Krydre med kajennepepper og salt. Ha i løk, hvitløk, sennep og fløte. Stek det sammen i ca. 2 minutter.

Trinn 4

Ta ut den ildfaste formen. Løft over innholdet fra stekepannen, men la fløten være igjen i pannen. Fordel potetskivene jevnt utover så det dekker toppen. Hell så fløten over og topp med revet ost. Stek gratengen i 20 minutter midt i ovnen.

Serveringsforslag

Bland gjerne litt revet parmesan med osten på toppen av gratengen før du steker den.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender