Enchiladas med Salsa Ranchera

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
1972 planlagt
Enchiladas med Salsa Ranchera
Legg oppskrift
i handlelapp
Ranch style salsa ­ en fyldig enchiladas-rett med revet kylling og en litt spicy salsa. Lett brent løk og chili er trikset for å få den autentiske Tex Mex-smaken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllinglår

500 g
Kyllinglår, Stange
2 ss
Olivenolje

Salsa Ranchera

2 stk
Løk
1 stk
Grønn chili
3 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje
2 fedd
Hvitløk

Topp med

100 g
Hvitost
1 ts
Oregano, tørket

Tortillas

1 pose
Tortillas

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180˚C. Gni kyllinglårene inn med olivenolje, salt og pepper, og stek dem i en ildfast form i 25–30 minutter. Salsa Ranchera: Varm opp en tørr stekepanne og legg i skrellet løk delt i to, hele skrellede hvitløksfedd og hel chili. La det steke til alt er lett brent.

Trinn 2

Trinn 2

Ta dem ut og legg i hele tomater. Stek til skallet sprekker.

Trinn 3

Trinn 3

Kjør alt til en grov salsa med en stavmikser. Smak til med limejuice, salt og litt olje.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær eller riv kyllingkjøttet i passe biter og vend inn i halvparten av sausen. Bland inn revet ost, spar litt til gratinering. Når osten har smeltet, fordel blandingen på tortillaene, gjerne med litt frisk eller tørket oregano. Rull sammen.

Trinn 5

Trinn 5

Legg enchiladaene i en ildfast form. Hell over resten av sausen og osten. Gratiner i ovnen i ca. 15 minutter, til osten har smeltet.