Snøegg med vaniljesaus og granateple

En delikat dessert med en fascinerende, luftig konsistens. Lager du vaniljesausen for hånd, må du huske å ta vare på eggeplommene når du lager snøegg. Bruk ferdig vaniljesaus dersom du vil gjøre det enkelt.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Pisk eggehviter (6 stk pr. 100 g sukker) sammen for hånd sammen med en klype salt. Tilsett halvparten av sukkeret når det begynner å stivne og pisk videre til en fast og glatt konsistens. Husk å ta vare på eggeplommer til vaniljesausen.
Trinn 2
Kok opp melken sammen med resten av sukkeret i en vid kjele. Form marengsen med en stor skje til runde topper. Legg dem i den varme melken og la dem trekke i ca. 7 minutter på hver side. Melken skal ikke koke! Pass på at de ikke kleber seg sammen. Vend på toppene slik at de blir gjennomtrukket på begge sider.
Trinn 3
Vaniljesaus: Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør sammen eggeplommer (5 stk pr. 125 g sukker), sukker og vaniljefrø. Kok opp melken og hell den i eggeblandingen under omrøring.
Trinn 4
Ha blandingen i en kasserolle og varm langsomt opp til blandingen tykner under konstant omrøring. Rens granateplet. Server snøeggene med vaniljesaus og granateplekjerner.