Snøegg med vaniljesaus og granateple | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Egg Snøegg med vaniljesaus og granateple

Snøegg med vaniljesaus og granateple

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
35 planlagt
Snøegg med vaniljesaus og granateple

En delikat dessert med en fascinerende, luftig konsistens. Lager du vaniljesausen for hånd, må du huske å ta vare på eggeplommene når du lager snøegg. Bruk ferdig vaniljesaus dersom du vil gjøre det enkelt.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Snøegg

6 stk
Egg
1 klype
Salt
100 gr
Sukker
1 l
H-melk

Vaniljesaus

125 gr
Sukker
1 stk
Vaniljestang
5 dl
H-melk

Granateple

1 stk
Granateple

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk eggehviter (6 stk pr. 100 g sukker) sammen for hånd sammen med en klype salt. Tilsett halvparten av sukkeret når det begynner å stivne og pisk videre til en fast og glatt konsistens. Husk å ta vare på eggeplommer til vaniljesausen.

Trinn 2

Kok opp melken sammen med resten av sukkeret i en vid kjele. Form marengsen med en stor skje til runde topper. Legg dem i den varme melken og la dem trekke i ca. 7 minutter på hver side. Melken skal ikke koke! Pass på at de ikke kleber seg sammen. Vend på toppene slik at de blir gjennomtrukket på begge sider.

Trinn 3

Vaniljesaus: Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør sammen eggeplommer (5 stk pr. 125 g sukker), sukker og vaniljefrø. Kok opp melken og hell den i eggeblandingen under omrøring.

Trinn 4

Ha blandingen i en kasserolle og varm langsomt opp til blandingen tykner under konstant omrøring. Rens granateplet. Server snøeggene med vaniljesaus og granateplekjerner.