Røkt laks med poseposjerte egg

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finn fram en espressokopp. Kutt opp plastfilm i fire stykker på ca. 20×20 cm, og fukt disse lett med vann. Dytt et ”ark” ned i espressokoppen slik at det fyller koppen og resten av plasten henger over kanten. Knekk et egg og ha det i koppen. Samle sammen plastfilmen til en pose og knytt med hyssing. Gjenta dette med de andre eggene. Kok opp en kjele med vann og legg i eggeposene. Skru ned varmen og la eggene trekke i 5 minutter. Ta dem opp og avkjøl lett. Knytt opp posen og legg egget forsiktig på tallerkenen sammen med skiver av røkelaks.
-
Trinn 2
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
-
Trinn 3
Rist loffterninger, 2×2 cm, i smør til myke, gylne krutonger.
-
Trinn 4
Legg loffterninger rundt egget og topp med noen dråper god olivenolje, hakket dill og nykvernet sort pepper.