Omelett med potet og chorizo
Norsk klassiker, med spansk klassiker. Stekt chorizo er tapasfavoritten som gir ekstra mye god smak til denne rustikke omeletten.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 170°C. Skjær potetene i skiver og kok dem møre i lettsaltet vann.
-
Trinn 2
Sprøstek skivet chorizo i varm panne, ha i smør, de kokte potetskivene og finhakket løk og stek videre til alt er gyllent. Vend inn vasket purre i skiver.
-
Trinn 3
Pisk egg og melk, smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Hell det over poteter og chorizo i pannen og stek i ca. ett minutt. Sett hele pannen i stekeovnen og la den steke i ca. 5 minutter til egget har satt seg (hvis stekepannen ikke tåler å settes i ovnen, skru ned varmen på platen og sett på lokk). Server med nykvernet pepper.
Server gjerne godt brød og grønn salat til.