Frittata med bakte paprika
Ovnstekte egg med gode grønnsaker. Frittata er en italiensk, eggbasert rett. Veldig god og lett å lage – slett ikke ulik en klassisk omelett.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 190°C. Del paprika i to og fjern frøene. Del tomatene i to og legg en halv tomat i hver paprikahalvdel. Dryss over finhakket løk. Legg grønnsakene i en ildfast form og dryss på litt salt, kajennepepper og halvparten av olivenoljen.
-
Trinn 2
Bak i ovnen i ca. 15 minutter.
-
Trinn 3
Visp sammen egg og vann (1 dl for hvert 6 egg). Tilsett salt og pepper. Hell eggerøren over de bakte grønnsakene, sett ovnen ned til 140°C og stek til egget er stivnet, ca. 10 minutter.
-
Trinn 4
Salat: Bland strimlet salat, oliven og ost, ha på litt olivenolje og pepper og server det sammen med frittataen.