Egg cocotte med tomatbønner

Cocotte er det franske navnet på små kasseroller som brukes til å lage individuelle porsjoner. Denne klassikeren kan lages i små kaffekopper med smørstekte brødstiks og hjemmelagde tomatbønner.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Hell vannet av bønnene. Finhakk sjalottløk og surr den myk i olivenolje. Tilsett ketchup og smak til med salt, nykvernet sort pepper og tabasco. Vend inn bønnene og varm opp.
Trinn 2
Sett ovnen på 180°C. Ha tomatbønner i bunnen av små porsjonsformer eller kaffekopper og knekk et egg på toppen av hver kopp. Sett dem i en ildfast form og fyll varmt vann halvveis opp på koppene. Bakes i ovnen i ca. 15 minutter til eggene har satt seg. Topp med hakket frisk timian.
Trinn 3
Brødstiks: Kutt polarbrødet i staver, drypp dem med olivenolje og legg dem på stekebrett. Stekes gylne på 200°C, varmluft.