Hopp til innhold

Egg cocotte med tomatbønner

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
44 planlagt
Egg cocotte med tomatbønner

Cocotte er det franske navnet på små kasseroller som brukes til å lage individuelle porsjoner. Denne klassikeren kan lages i små kaffekopper med smørstekte brødstiks og hjemmelagde tomatbønner.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

100 gr
Hvite bønner
2 stk
Polarbrød

Tomatbønner

1 stk
Sjalottløk
5 ss
Tomatketchup
4 ss
Olivenolje
4
Tabasco
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Egg

4 stk
Egg

Brødstiks

1 ss
Olivenolje

Garnityr

1 ss
Hakket timian

Slik gjør du

Trinn 1

Hell vannet av bønnene. Finhakk sjalottløk og surr den myk i olivenolje. Tilsett ketchup og smak til med salt, nykvernet sort pepper og tabasco. Vend inn bønnene og varm opp.

Trinn 2

Sett ovnen på 180°C. Ha tomatbønner i bunnen av små porsjonsformer eller kaffekopper og knekk et egg på toppen av hver kopp. Sett dem i en ildfast form og fyll varmt vann halvveis opp på koppene. Bakes i ovnen i ca. 15 minutter til eggene har satt seg. Topp med hakket frisk timian.

Trinn 3

Brødstiks: Kutt polarbrødet i staver, drypp dem med olivenolje og legg dem på stekebrett. Stekes gylne på 200°C, varmluft.