Bondeomelett med aioli | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Egg Bondeomelett med aioli

Bondeomelett med aioli

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
150 planlagt
Bondeomelett med aioli

Ovnsbakt rustikk. Server en litt påkostet påskeomelett – lett å lage og med mange gode smaker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

7 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2 stk
Løk
400 gr
Poteter
2 dl
Erter REMA 1000
1 dl
Helmelk Tine
1 stk
Sitron
3 stk
Tomat
1 potte
Kruspersille, liten
1 ss
Dijonsennep
3 dl
Solsikkeolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
3 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Bland egg (6/7), vann (1 dl for hvert sjette egg), melk, salt og pepper i en bolle.

Trinn 2

Omlett: Skrell potet og løk og skjær det i tynne skiver. Stek det blankt i olje og mørt sammen med finhakket hvitløk (2/4) på svak varme.

Trinn 3

Tilsett grovhakket persille og erter i stekepannen, rør rundt og hell over eggeblandingen. Stek omeletten på middels varme i 2 minutter, skru ned varmen og stek omeletten ferdig under lokk. Du kan evt. steke omeletten ferdig i stekeovnen på 160°C.

Trinn 4

Aioli: Pisk sammen egg (1 egg per fedd hvitløk), sennep, finhakket hvitløk (1/4), sitronsaft (1 ss per fedd hvitløk), salt og pepper.

Trinn 5

Hell solsikkeoljen i en tynn stråle i blandingen mens du visper kraftig. Bruk gjerne stavmikser eller kjøkkenmaskin. Blir aiolien for fast, spe med kaldt vann for å få en mer luftig konsistens. Smak til med eventuelt mer sitron, sennep, salt og pepper.

Trinn 6

Tomatsalsa: Bland grovhakket tomat og finhakket hvitløk (1/4). Dryss over litt salt og pepper, ha på litt olivenolje, rør rundt og la den hvile minst 5 minutter før servering. Holder seg godt i noen timer i kjøleskap.

Grovhakket frisk basilikum smaker godt i salaten.