Bondeomelett med aioli
Ovnsbakt rustikk. Server en litt påkostet påskeomelett – lett å lage og med mange gode smaker.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bland egg (6/7), vann (1 dl for hvert sjette egg), melk, salt og pepper i en bolle.
-
Trinn 2
Omlett: Skrell potet og løk og skjær det i tynne skiver. Stek det blankt i olje og mørt sammen med finhakket hvitløk (2/4) på svak varme.
-
Trinn 3
Tilsett grovhakket persille og erter i stekepannen, rør rundt og hell over eggeblandingen. Stek omeletten på middels varme i 2 minutter, skru ned varmen og stek omeletten ferdig under lokk. Du kan evt. steke omeletten ferdig i stekeovnen på 160°C.
-
Trinn 4
Aioli: Pisk sammen egg (1 egg per fedd hvitløk), sennep, finhakket hvitløk (1/4), sitronsaft (1 ss per fedd hvitløk), salt og pepper.
-
Trinn 5
Hell solsikkeoljen i en tynn stråle i blandingen mens du visper kraftig. Bruk gjerne stavmikser eller kjøkkenmaskin. Blir aiolien for fast, spe med kaldt vann for å få en mer luftig konsistens. Smak til med eventuelt mer sitron, sennep, salt og pepper.
-
Trinn 6
Tomatsalsa: Bland grovhakket tomat og finhakket hvitløk (1/4). Dryss over litt salt og pepper, ha på litt olivenolje, rør rundt og la den hvile minst 5 minutter før servering. Holder seg godt i noen timer i kjøleskap.
Grovhakket frisk basilikum smaker godt i salaten.