Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Egg cocotte med tomatbønner

Tidsbruk 25 minutter
11 ingredienser
12 planlagt
Egg cocotte med tomatbønner
Klikk og dra
til kalenderen
Cocotte er det franske navnet på små kasseroller som brukes til å lage individuelle porsjoner. Denne klassikeren kan lages i små kaffekopper med smørstekte brødstiks og hjemmelagde tomatbønner.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

75 g
Hvite bønner
1,5 stk
Polarbrød

Tomatbønner

0,8 stk
Sjalottløk
3 ss
Olivenolje
3,8 ss
Tomatketchup
3 dråpe
Tabasco
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Egg

3 stk
Egg

Brødstiks

0,8 ss
Olivenolje

Garnityr

0,8 ss
Hakket timian

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Hell vannet av bønnene. Finhakk sjalottløk og surr den myk i olivenolje. Tilsett ketchup og smak til med salt, nykvernet sort pepper og tabasco. Vend inn bønnene og varm opp.

Trinn 2

Trinn 2

Sett ovnen på 180°C. Ha tomatbønner i bunnen av små porsjonsformer eller kaffekopper og knekk et egg på toppen av hver kopp. Sett dem i en ildfast form og fyll varmt vann halvveis opp på koppene. Bakes i ovnen i ca. 15 minutter til eggene har satt seg. Topp med hakket frisk timian.

Trinn 3

Trinn 3

Brødstiks: Kutt polarbrødet i staver, drypp dem med olivenolje og legg dem på stekebrett. Stekes gylne på 200°C, varmluft.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender