Egg cocotte med tomatbønner

Tidsbruk 25 minutter
11 ingredienser
17 planlagt
Egg cocotte med tomatbønner
Legg oppskrift
i handlelapp
Cocotte er det franske navnet på små kasseroller som brukes til å lage individuelle porsjoner. Denne klassikeren kan lages i små kaffekopper med smørstekte brødstiks og hjemmelagde tomatbønner.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

75 g
Hvite bønner
1,5 stk
Polarbrød

Tomatbønner

0,8 stk
Sjalottløk
3 ss
Olivenolje
3,8 ss
Tomatketchup
3 dråpe
Tabasco
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Egg

3 stk
Egg

Brødstiks

0,8 ss
Olivenolje

Garnityr

0,8 ss
Hakket timian

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Hell vannet av bønnene. Finhakk sjalottløk og surr den myk i olivenolje. Tilsett ketchup og smak til med salt, nykvernet sort pepper og tabasco. Vend inn bønnene og varm opp.

Trinn 2

Trinn 2

Sett ovnen på 180°C. Ha tomatbønner i bunnen av små porsjonsformer eller kaffekopper og knekk et egg på toppen av hver kopp. Sett dem i en ildfast form og fyll varmt vann halvveis opp på koppene. Bakes i ovnen i ca. 15 minutter til eggene har satt seg. Topp med hakket frisk timian.

Trinn 3

Trinn 3

Brødstiks: Kutt polarbrødet i staver, drypp dem med olivenolje og legg dem på stekebrett. Stekes gylne på 200°C, varmluft.