Eplegløgg | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Eplegløgg

4.3 i snitt
Eplegløgg
Eplegløgg med kryddersmak er nydelig å varme seg med på kalde dager. Hva med å gi bort flasker med hjemmelaget eplegløgg som gave? Perfekt til julekosen!

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

1 l
Eplemost eller eplejuice
0.5 stk
Sitron
10 stk
Nellikspiker
3 stk
Kanelstang
20 gr
Frisk Ingefær i skiver
1 dl
Mandler
1 dl
Rosiner
2 ss
Brunt sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell en halv sitron med potetskreller og kok opp 3 dl eplemost med sitronskallet, skiver av sitron, skivet ingefær, krydder og brunt sukker. La det trekke i 5 minutter. Sil krydderlaken over resten av eplemosten og varm eplegløggen i en kjele til ca. 60 grader.

  2. Trinn 2

    Server med hakkede mandler og rosiner.

TIPS

Fyll eplegløggen på rene, sterile glassflasker, pynt med et fint bånd eller tråd og gi bort en hjemmelaget gave. Oppbevares kaldt.