Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Doble lammekoteletter Pizzaiola

Tidsbruk 25 minutter
19 ingredienser
82 planlagt
Doble lammekoteletter Pizzaiola
Legg oppskrift
i handlelapp
Pizzaiola-rettene kommer fra Napoli-kjøkkenet og betyr noe sånt som kjøtt med en pizzalignende saus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammekoteletter

3 stk
Lammekoteletter, krydret
3 ss
Solsikkeolje
0,8 ss
Smør
1,5 kvist
Rosmarin
1,5 fedd
Hvitløk
0,4 stk
Revet skall av stiron
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Saus

0,4 dl
Olivenolje
3 stk
Sjalottløk
1,5 fedd
Hvitløk
0,4 stk
Rød paprika
0,8 boks
Hermetiske tomater, hakkede
3 stk
Tomater
0,8 potte
Persille
3 kvist
Basilikum
1,5 stk
Vårløk
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Lammekotelettene brunes godt på begge sider i solsikkeolje i en stekepanne. Skru ned varmen på pannen og tilsett smør, finhakket rosmarin og knust hvitløk. Ha kotelettene over på et stekebrett og hell sjyen over kotelettene. Topp med revet sitronskall, salt og pepper og etterstek i ovn ved 150°C i 5-6 minutter.

Trinn 2

Varm opp en panne med olivenoljen og tilsett finhakket sjalottløk og paprika og hvitløk i tynne skiver. Surr til alt er mykt og gyllent. Ha i hermetiske tomater og kok inn til en tykk saus. Tilsett grovhakkede friske tomater uten kjerne og la det småputre videre i 4-5 minutter. Tilsett finhakket persille, basilikum og vårløk og smak til med salt og pepper. Serveres til lammekotelettene.