Dessertpizza med nutella og banan

Tidsbruk 120 minutter
10 ingredienser
100 planlagt
Dessertpizza med nutella og banan
Legg oppskrift
i handlelapp
Pizza er en anvendelig rett og kan like så godt fungere som dessert. Bare topp den med deilig nutella, banan og blåbær. Garantert en suksess!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

2 ts
Tørrgjær
500 g
Hvetemel
10 g
Salt
1.5 dl
Extra virgin olivenolje

Topping

3 ss
Nutella
100 g
Hakket hvit sjokolade
2 ts
Hakkede hasselnøtter
1 stk
Banan i skiver
1 neve
Blåbær
2 ss
Smeltet smør

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzabunn: Bland gjær, mel, salt og 3 ss av olivenoljen i en kjøkkenmaskin. Kjør i gang med eltekrok på middels hastighet. Tilsett romtemperert vann.

Miks videre i 2–3 minutter til deigen er godt blandet. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og bland videre i ca. 5 minutter. Deigen skal være glatt og slippe bollen.

Trinn 2

Dekk en langpanne med bakepapir og bre ut resten av olivenoljen. Ha deigen i langpannen og snu den slik at overflaten blir dekket med olje. Trykk deigen jevnt ut med hendene slik at den dekker hele langpannen.

La deigen hvile i 20 minutter. Hvis det trengs kan du trekke deigen ut i kantene. Vent litt mellom hver gang slik at deigen får slappet av. Dekk med plastfolie og la stå i romtemperatur i ca. 2 timer.

Trinn 3

Lag fordypninger med tommelen over hele pizzaen. Pensle smeltet smør over og stek til den er gyllen.

Trinn 4

Ta pizzaen ut av ovnen og smør på Nutella. Dryss over hakket sjokolade og hasselnøtter. Topp med bananskiver og blåbær.