Dessertpizza med friske bær

Tidsbruk 120 minutter
9 ingredienser
17 planlagt
Dessertpizza med friske bær
Legg oppskrift
i handlelapp
Pizza til dessert smaker fantastisk, spesielt når det er toppet med friske bær og kremost.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

2 ts
Tørrgjær
500 g
Hvetemel
10 g
Salt
1.5 dl
Extra virgin olivenolje
3.5 dl
Vann

Topping

3 ss
Mascarpone (valgfritt)
3 ss
Kremostblanding (50% Naturell kremost + 50% Creme Fraiche) - smak til med litt melis
1 neve
Friske bær
2 ss
Smeltet smør

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzabunn: Bland gjær, mel, salt og 3 ss av olivenoljen i en kjøkkenmaskin. Kjør i gang med eltekrok på middels hastighet. Tilsett romtemperert vann.

Miks videre i 2–3 minutter til deigen er godt blandet. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og bland videre i ca. 5 minutter. Deigen skal være glatt og slippe bollen.

Trinn 2

Dekk en langpanne med bakepapir og bre ut resten av olivenoljen. Ha deigen i langpannen og snu den slik at overflaten blir dekket med olje. Trykk deigen jevnt ut med hendene slik at den dekker hele langpannen.

La deigen hvile i 20 minutter. Hvis det trengs kan du trekke deigen ut i kantene. Vent litt mellom hver gang slik at deigen får slappet av. Dekk med plastfolie og la stå i romtemperatur i ca. 2 timer.

Trinn 3

Lag fordypninger med tommelen over hele pizzaen. Pensle på smeltet smør og stek på midterste rille på ca. 220 grader til gyllen.

Trinn 4

Ta pizzaen ut av ovnen, la avkjøles, og smør på mascarpone eller kremost. Topp med friske bær.