Tiramisù i porsjonsstørrelse

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
16 planlagt
Tiramisù i porsjonsstørrelse
Legg oppskrift
i handlelapp
Tiramisù er Italias kanskje mest kjente dessert. Originalt lages den med fingerkjeks, men her har vi brukt ferdig kakebunn. Servert i porsjonsstørrelse.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

250 g
Mascarponeost
1 dl
Sterk kaffe
3 stk
Eggeplommer
3 dl
Kremfløte
1 pakke
Kakebunn (ferdig med tre lag)
4 ss
Kakaopulver
30 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Mascarponekrem: Pisk eggeplommer og sukker luftig. Vend inn mascarponeost. Pisk du kremfløten stiv i en annen bolle og vend inn i mascarponeblandingen.

Trinn 2

Stikk ut 8 sirkler av hvert lag med kakebunn – totalt 24 sirkler.

Trinn 3

I åtte glass: Legg en kakesirkel i bunnen av hver glass. Dynk med litt kaffe og legg på en klatt maskarponekrem. Sikt over litt kakao. Gjenta to ganger med kakesirkelene, dynking og mascarponekrem.

Trinn 4

Dekk til og sett kjølig. Sikt over litt kaffepulver rett før servering.

Oppskriften gir 8 porsjoner.