Sjokoladekake i langpanne | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

3.4 i snitt
Sjokoladekake i langpanne
Dette er en saftig sjokoladekake som er enkel å lage. Glasuren er helt fantastisk, du blir faktisk litt avhengig. Jeg er vant med romessens i glasuren, yes, tilbake til 80-tallet her.

Antall personer

10 voksne
0 barn

Ingredienser

Kakebunn

4 stk
Egg
50 gr
Mørk sjokolade
3 dl
Melk
5 ts
Bakepulver
4 ts
Vaniljesukker
1 ss
Bakekakao
400 gr
Sukker
300 gr
Smeltet smør
575 gr
Hvetemel

Glasur

500 gr
Melis
1 ss
Bakekakao
4 ss
Kokt kaffe
7
Romessens
1 ts
Vaniljesukker
125 gr
Smeltet smør

Pynt til kaken

1 pose
Seigmenn
1 pose
Non stop
1 pose
Tørket kokos

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skru ovnen på 200 grader. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.

  2. Trinn 2

    Smelt smøret og trekk kjelen til side. Rør inn hakket sjokolade til den smelter. Rør inn melk og sett til side.

  3. Trinn 3

    Bland mel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker sammen. Ha melblandingen og sjokoladeblandingen vekselsvis i eggedosisen. Rør alt godt sammen.

  4. Trinn 4

    Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren.

  5. Trinn 5

    Stek kaken midt i ovnen i 25 minutter. Lag glasuren mens kaken steker. Den skal nemlig helles over mens kaken er varm.

  6. Trinn 6

    Smelt smøret i en kjele. Skru temperaturen litt ned og tilsett kokt kaffe, bakekakao, vaniljesukker, melis og romessens.

  7. Trinn 7

    Visp alt godt sammen med en ballongvisp. Sørg for at du visper bort eventuelle melisklumper. Ikke la glasuren koke, men la den stå på medium varme.

  8. Trinn 8

    Ta kaken ut av ovnen og hell glasuren over. Smør glasuren ut i alle hjørner.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/