Bringebærmousse på hasselnøttbunn
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Hasselnøttbunn: Kjør nøtter i foodprosessor til finhakket. Stivpisk eggehvite med sukker til stiv marengs. Bland med hakkede nøtter og maisennastivelse. Dekk bunnen av en springform med bakepapir. Smøres med smør. Fordel nøtteblandingen til et jevnt lag. Stek bunnen ved 180 grader i 5 minutter. Avkjøl bunnen i formen.
-
Trinn 2
Bringebærmousse: Kjør bringebær og melis i en mikser. Press pureen gjennom en fin sikt og kast resten. Legg gelatin i kaldt vann i 2 minutter. Kok opp en desiliter av bringebærpureen og løs opp gelatinen. Bland så inn resten av pureen. Avkjøl i 15 minutter. Bland med lettpisket fløte. Vend godt sammen og hell moussen i springformen med hasselnøttbunnen.
-
Trinn 3
Sett kaken i kjøleskap natten over eller frys den og tin den opp tre timer før servering. Pynt med pene bær.
TIPS
Kaken kan lages og fryses flere uker før servering. Kaken blir like god med og bytte bringebær med multer, bjørnebær eller tyttebær. Du kan bytte hasselnøtter ut med andre nøtter som valnøtter eller mandler.
Bruk gjerne friske bær i sesongen.