Bringebærmousse på hasselnøttbunn

4.6 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
23 planlagt
Bringebærmousse på hasselnøttbunn
Legg oppskrift
i handlelapp
Den perfekte desserten etter et godt måltid. Friskheten fra bringebær og skogsbær, kombinert med den kraftige smaken fra hasselnøtter er bare nydelig.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Hasselnøttbunn

100 g
Hasselnøttkjerner
2 stk
Eggehviter
1 ts
Maizena
60 g
Sukker
1 ss
Smør til smøring

Bringebærmousse

750 g
Bringebær, gjerne frosne
200 g
Melis
7 stk
Gelatinplater
6 dl
Fløte
300 g
Valgfrie friske bær til pynt

Slik gjør du

Trinn 1

Hasselnøttbunn: Kjør nøtter i foodprosessor til finhakket. Stivpisk eggehvite med sukker til stiv marengs. Bland med hakkede nøtter og maisennastivelse. Dekk bunnen av en springform med bakepapir. Smøres med smør. Fordel nøtteblandingen til et jevnt lag. Stek bunnen ved 180 grader i 5 minutter. Avkjøl bunnen i formen.

Trinn 2

Bringebærmousse: Kjør bringebær og melis i en mikser. Press pureen gjennom en fin sikt og kast resten. Legg gelatin i kaldt vann i 2 minutter. Kok opp en desiliter av bringebærpureen og løs opp gelatinen. Bland så inn resten av pureen. Avkjøl i 15 minutter. Bland med lettpisket fløte. Vend godt sammen og hell moussen i springformen med hasselnøttbunnen.

Trinn 3

Sett kaken i kjøleskap natten over eller frys den og tin den opp tre timer før servering. Pynt med pene bær.

TIPS

Kaken kan lages og fryses flere uker før servering. Kaken blir like god med og bytte bringebær med multer, bjørnebær eller tyttebær. Du kan bytte hasselnøtter ut med andre nøtter som valnøtter eller mandler.

Bruk gjerne friske bær i sesongen.

Prøv også