Semifreddo med kaffe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
Semifreddo med kaffe
Legg oppskrift
i handlelapp
Semifreddo betyr halvfryst og er en italiensk isdessert. Du kan bruke de smakene du liker best. Denne oppskriften er med kaffe, nøtter og karamellsaus.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

3 stk
Eggeplommer
4 dl
Kremfløte
2 ss
Frysetørret kaffepulver
100 g
Hasselnøtter
70 g
Sukker

Karamell

1 dl
Fløte
1 dl
Sukker
2 ss
Smør
1 klype
Flaksalt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 160 grader. Spre hasselnøttene på et bakebrett og stek i ca. 5–10 minutter til skallet sprekker. Følg med underveis så de ikke blir brent. Gni nøttene mellom fingre eller et rent kjøkkenhåndkle slik at skallet løsner. Grovhakk nøttene.

Trinn 2

Semifreddoblanding: Kle en brødform med plast. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Sett til side. Pisk kremfløten nesten helt stiv. Vend inn eggedosisen. Vender deretter inn halvparten av nøttene og kaffepulver. Ha røren over i formen og strø resten av nøttene over. Dekk til med plast. Sett i fryseren i minst 8 timer.

Trinn 3

Karamell: Smelt 1 dl sukker med 2 ss smør. Ha i 1 dl fløte i det sukkeret har smeltet. Kok på middels–lav varme til karamellen bli seig. Tilsett en klype flaksalt og kjøl ned.

Trinn 4

Servering: Ta ut formen av fryseren og skjær i skiver. Serveres med karamellsaus.