Pavlova med myntekrem og bær

5.0 i snitt
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
13 ingredienser
1 planlagt
Pavlova med myntekrem og bær
Legg oppskrift
i handlelapp
Favorittkaken pavlova kommer i mange varianter og med ulike typer krem, marengsbunn og dekor. Denne oppskriften er med myntekrem og friske bær.

Velg antall personer

4 voksne
4 barn

Ingredienser

Topping

500 g
Friske bær til pynt (jordbær, bringebær, blåbær, rips etc.)

Pavlovabunn/marengsbunn

5 stk
Eggehviter
2 ts
Sitronsaft
2 ts
Maisstivelse (Maizena)
0.3 ts
Salt
275 g
Sukker

Mintkrem

5 dl
Melk
3 neve
Mynte (finhakket)
4 stk
Eggeplommer
35 g
Maisstivelse
3 stk
Gelatinplater
3 dl
Kremfløte
100 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 140 grader varmluft.

For å lage marengs: Smør en stor, ren bolle med sitronsaft. Ha i eggehvitene og salt. Pisk i ca. 2 minutter til eggehviten blir luftig.

Tilsett så sukker litt etter litt under kraftig pisking. Pisk i rundt 7 minutter til en luftig og stiv marengs. Tilsett maisstivelse og pisk et minutt til.

Trinn 2

Steking av pavlovabunnen: Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre marengsen utover. Marengsen bør være ca. 3 cm høy.

Stek marengsen i 1,5 time til den blir hard på utsiden og myk på innsiden.

Avkjøl marengsen. Gjerne natten over i ovnen med døren åpen for å slippe ut fukt.

Tips! Marengsen kan stekes dagen før for best resultat.

Trinn 3

For å lage eggekremen: Ha eggeplommer, maisennastivelse og 1 dl melk i en bolle. Pisk godt slik at maisennastivelsen blir blandet inn.

Kok opp 4 dl melk og sukker under omrøring til kokepunktet. Gjerne med en slikkepott.

Rør godt i eggeblandingen samtidig som du sper i den varme melken med vanilje.

Hell så tilbake alt innholdet i kjelen og kok opp mens du rører kraftig. Kremen skal ikke koke, men rør til kremen tykner. Det kan ta litt tid.

Legg gelatinplaten i kaldt vann i tre minutter. Klem så vannet av gelatinplaten og ha i den varme kremen. Rør godt til hele platen er oppløst.

Legg plastfolie på toppen av kremen for å unngå snerk og sett kaldt. Gjerne over natten i kjøleskap.

Trinn 4

For å ferdigstille myntekremen: Pisk krem av fløte og tilsett hakket mynte. Vend sammen med den tykke eggekremen.

Trinn 5

Bre kremen over pavlovabunnen og pynt med friske bær.