Hopp til innhold

Pavlova med bær og chantillykrem

Ingen vurderinger
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
7 ingredienser
254 planlagt
Pavlova med bær og chantillykrem

Denne dessertklassikeren er oppkalt etter en russisk ballettdanserinne. Og selv om du ikke skulle være en danseløve, vil du få til luftige svev med denne desserten.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Marengs

4 stk
Eggehviter
3 dl
Sukker
0.5 ts
Bakepulver

Krem og bær

3 dl
Kremfløte
300 gr
Bringebær
100 gr
Jordbær
100 gr
Blåbær

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk eggehvitene stive. Bland bakepulver og sukker og pisk dette inn i eggehvitene til marengsen danner topper (ca. 10 min).

Trinn 2

Ha marengsen i sprøytepose og sprøyt ut 6–8 kaker på en stekeplate. Stek marengsen midt i ovnen, først ved 175 °C i 10 minutter og deretter ved 150 °C i ca. 50 minutter.

Trinn 3

Pynt kaken med pisket krem og bær like før servering. Lag ev. bærsaus og bland inn de friske bærene før den anrettes på kaken.