Hopp til innhold

Ostekake med bringebærgelé

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
42 planlagt
Ostekake med bringebærgelé

Crunchy, kremet og med helt tipp topping! Her har du oppskriften på en klassisk ostekake – en lekende lekker og lettlaget søtsak som kan serveres ved både bittesmå og ganske store anledninger.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Bunn

80 gr
Meierismør
150 gr
Kornmokjeks
2 ss
Sukker

Ostefyll

5 stk
Gelatinplater
300 gr
Philadelphiaost
250 gr
Gresk yoghurt
1.5 dl
Sukker
1 stk
Sitron, skall og saft (spar halvparten av saften til geletopp)
1 ss
Vaniljesukker
2.5 dl
Kremfløte

Geletopp

300 gr
Frosne bringebær
4 ss
Sukker
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
3 stk
Gelatinplater

Slik gjør du

Trinn 1

Bunn: Ha kaldt smør i terninger og sukker sammen med kjeks i en food processor. Kjør til godt blandet og fine smuler. Bruk en springform, ca. 20-21 cm i diameter*, åpne formen på siden, legg bakepapir på bunnen og lukk igjen formen. Ha smulene i formen og trykk godt ned i slik at smulene blir fast jevnt fordelt utover det hele.

Trinn 2

Ostefyll: Legg gelatinplatene i en bolle med masse kaldt vann. Riv det kun det gule på sitronskallet. Bruk den fine siden av jernet og bland det lett med en håndmikser og lignende i en bolle sammen med sukker, vaniljesukker, ost og yoghurt. Klem vekk så mye vann du klarer fra gelatinen. Smelt gelatinen i et vannbad (liten bolle over varmt vann) og tilsett sitronsaft. Pisk fløten til krem med en mikser.

Trinn 3

Rør gelatinen inn i ost- og yoghurtblandingen med mikseren og vend så inn kremen forsiktig. Hell blandingen over smulebunnen og dra/ rist formen litt frem og tilbake i små napp slik at kremen fordeler seg litt selv. Eventuelt hjelp til med en slikkepott slik at overflaten blir jevn. Sett formen i kjøleskapet i minst 2-4 timer. Til kaken har satt seg.

Trinn 4

Topping: Legg gelatinplatene i en bolle med masse kaldt vann. Ha bærene i en kjele med vann, kok opp og la det putre i 15 minutter. Klem vekk så mye vann du klarer fra gelatinen og ha den i en bolle sammen med sitron og sukker. Sikt bærene gjennom en finmasket sil over gelatinen, rør så med skje og avkjøl til romtemperatur.

Trinn 5

Ta ut kaken og hell forsiktig bringebærsausen over kaken. Hell gjerne over baksiden på en skje som du holder helt ned mot kaken slik at ikke ostekaken løsner. Sett kjølig 2-4 timer.

Bruk gjerne former som er større i diameter – kaken blir da bare litt lavere. Alternativ til topping: Skiver av frukt, som kiwi, mango og jordbær. Man kan også lage gele på blåbær, solbær og jordbær. Eller bruke et syltetøy eller kirsebær fra glass. HUSK: Det tar 4-8 timer for at kaken setter seg.