Ostekake med bær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Ostekake med bær

3.8 i snitt
Ostekake med bær
Denne ostekaken er himmelsk! Pynt den med masse bær eller lag det norske flagget av blåbær og bringebær.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kjeksbunn

12 stk
Digestive kjeks
2 ts
Kanel
75 gr
Smeltet smør

Ostefyll

550 gr
Kremost
0.5 stk
Frø fra vaniljestang
3 stk
Egg
125 gr
Sukker

Topping

1 stk
Crème Fraiche
0.5 stk
Frø fra vaniljestang
3 ss
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kjeksbunn: Forvarm ovnen til 180 grader. Kle bunn og sider av en 22 cm springform med bakepapir. Bruk litt smør for å feste bakepapiret til sidene av formen. Ha kjeks i en plastpose og knus til små smuler. Ha kjekssmulene i en bolle sammen med kanel og smeltet smør. Bland alt sammen og ha over i formen. Trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover kanten. Stek i 10 minutter.

  2. Trinn 2

    Ostefyll: Skru ovnen ned til 150 grader. Ha kremost, sukker og frøene fra 1/2 vaniljestang i en kjøkkenmaskin med k-visp. Miks godt sammen i noen minutter. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å skrape ned langs sidene av bollen. Miks alt godt sammen en siste gang.

  3. Trinn 3

    Hell ostefyllet i springformen. Stek kaken i 50-60 minutter. Lag topping mens kaken steker.

  4. Trinn 4

    Topping: Rør sammen creme fraiche, sukker og frø fra 1/2 vaniljestang.

  5. Trinn 5

    Kaken er ferdig når den «disser» men er fast når du beveger på springformen. Ta kaken ut av ovnen og hell over topping. Sett kaken kaldt i minst 4 timer eller natten over.

    Server gjerne med hjemmerørte jordbær til.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/