Ostakake med bær

10 ingredienser
45 planlagt
Ostakake med bær
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne ostekaken er himmelsk! Pynt den med masse bær eller lag det norske flagget av blåbær og bringebær.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjeksbunn

12 stk
Digestive kjeks
2 ts
Kanel
75 g
Smeltet smør

Ostefyll

550 g
Kremost
0.5 stk
Frø fra vaniljestang
3 stk
Egg
125 g
Sukker

Topping

1 stk
Crème Fraiche
0.5 stk
Frø fra vaniljestang
3 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kjektsbunn: Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en 22 cm springform med bakepapir. Jeg kler både bunnen og sidene med bakepapir. Bruk litt smør for å feste bakepapiret til sidene av formen. Ha kjeksene i en plastpose og hamre løs så du får små smuler. Ha kjekssmulene i en bolle sammen med kanel og smeltet smør. Bland alt sammen og ha over i formen. Trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover kanten. Stek i 10 minutter.

Trinn 2

Ostefyll: Skru ovnen ned til 150 grader. Ha kremost, sukker og frøene fra 1/2 vaniljestang i en kjøkkenmaskin med k-visp. Miks godt sammen i noen minutter. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Når alle eggene er tilsatt bruker du en slikkepott til å skrape ned langs sidene av bollen. Miks alt godt sammen en siste gang. Hell ostefyllet i springformen. Stek kaken i 50-60 minutter. Mens kaken steker kan du lage toppingen. Kaken er ferdig når den “disser” men er fast når du beveger på springformen. Ta kaken ut av ovnen.

Trinn 3

Topping: Rør sammen creme fraiche, sukker og frø fra 1/2 vaniljestang og hell over den varme kaken. Sett kaken kaldt i minst 4 timer eller natten over. Server gjerne med hjemmerørte jordbær til.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/