Jordbær i vanilje- og appelsinsaus

4.0 i snitt
Tidsbruk 10 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
12 planlagt
Jordbær i vanilje- og appelsinsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du ønsker å variere jordbærdessertene kan du prøve denne friske utgaven med smak av vanilje og appelsin.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Jordbær

500 g
Jordbær

Appelsin- og vaniljesaus

75 g
Sukker
2.5 dl
Appelsinjuice
0.5 stk
Vaniljestang
2 ts
Maizena
2 ss
Appelsinlikør (kan sløyfes)
2 ss
Hakkede pistasjkjerner

Slik gjør du

Trinn 1

Rens jordbærene, del dem i to eller fire og legg dem i en dessertskål. Kok opp juice med sukker og skum godt. Tilsett en halv delt og utskrapet vaniljestang og småkok i 5 minutter.

Trinn 2

Jevn sausen med maisstivelse rørt ut i litt kaldt vann. Avkjøl sausen og tilsett likøren.

Trinn 3

Hell sausen over jordbærene og la dem marineres i 30 minutter. Dryss på hakkede pistasjkjerner ved servering. Server gjerne med vaniljeis.