Grillet krydderananas | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Grillet krydderananas

5.0 i snitt
Grillet krydderananas
En sukkerlake med vaniljestang, kanel, ingefær og nellik gir ananasskivene ekstra god smak.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Lime
1 stk
Vaniljestang
1 ts
Ingefær, malt
1 ts
Nellik, malt
1 stk
Ananas
350 gr
Sukker
2 dl
Vann
2 ts
Kanel, malt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok opp sukker og limesaft i en gryte med vann. Del vaniljestangen i to på langs. Tilsett vaniljestang, kanel, ingefær og nellik. Bland og kok opp.

  2. Trinn 2

    Ta gryten av kokeplaten og la sirupen trekke i 15 minutter. Del ananasen i to på langs. Skjær i tykke skiver og fjern skall og kjerne.

  3. Trinn 3

    Legg ananasbitene i en aluminiumsform. Hell over sirupen og sett formen på indirekte varme i 30 minutter under lokk. Ta ananasbitene ut av aluformen og grill dem noen sekunder på direkte varme til de får fin grillfarge.

  4. Trinn 4

    Legg ananasbitene tilbake og grill videre på indirekte varme til ananasen er mør. Server med mer av sirupen og evt. vaniljeiskrem.