Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

3.1 i snitt
Tilslørte bondepiker
Her får du en ny vri på en norsk dessertklassiker. Vaniljestang, Philadelphia-ost og sitron gir en ekstra god bondepikekrem.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Eplemarmelade

4 stk
Epler
1 ts
Malt kanel
0.5 dl
Eplejuice
4 ss
Sukker
1 ss
Smør

Bondepikekrem

2 dl
Kremfløte
1 stk
Vaniljestang
4 ss
Melis
0.5 stk
Sitron
100 gr
Philadelphia ost

Strø

6 stk
Kavring
1 ss
Sukker
1 ss
Smør
0.5 ts
Kanel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bondepikekrem: Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Visp fløten sammen med melis og vaniljefrø til du får en luftig krem. Tilsett romtemperert kremost og visp videre til kremen er glatt og smidig. Vend til slutt inn finrevet skall av en vasket sitron.

  2. Trinn 2

    Knus kavringen og ha smulene i en kjele sammen med sukker, smør og kanel. Varm opp blandingen på middels varme, og rør jevnt til sukkeret smelter og karamelliserer seg rundt kavringsmassen. Avkjøl blandingen på bakepapir slik at den blir sprø.

  3. Trinn 3

    Eplemarmelade: Skrell eplene, fjern kjernene og del dem i båter. Kok opp eplejuice og en kanelstang i en kjele. Legg i eplene og la dem trekke under lokk til de er helt møre. Tilsett sukker, og sil av eventuell overflødig væske.

  4. Trinn 4

    Finn frem alt du trenger for å lage retten. Fjern emballasje og gjør klar råvarene. Sørg også for at du har riktig kjøkkenutstyr tilgjengelig. Eplemarmelade, krem og kavringstrø kan gjerne lages på forhånd og oppbevares kjølig, men selve desserten bør monteres rett før servering for at strøet skal holde seg sprøtt.

  5. Trinn 5

    Visp de kokte eplene godt til du får en glatt marmeladekonsistens. Når marmeladen har en temperatur på omtrent 40 grader, rører du inn smøret slik at det smelter inn i blandingen.

  6. Trinn 6

    Legg eplemarmelade, krem og kavringstrø lagvis i serveringsglass. Server straks, gjerne med en liten ekstra topping av kavringsstrø på toppen for ekstra crunch.