Hopp til innhold

Terte med karamellisert eple

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
204 planlagt
Terte med karamellisert eple

Epleterte er noe av det beste du kan bruke epler til. Med hjemmelaget vaniljekrem smaker den enda bedre.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Butterdeigsplater

2 stk
Butterdeigsplater

Epler

2 stk
Eple
100 gr
Sukker
3 ss
Honning
2 dl
Eplejuice
1 stk
Sitron
1 stk
Vaniljestang

Vaniljekrem

1 stk
Vaniljestang
5 dl
Helmelk
5 stk
Egg
2 ss
Maizenna
2 dl
Kremfløte
1 dl
Sukker

Topp med

1 ss
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place epler og butterdeig: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 200°C. Tin butterdeigsplatene på kjøkkenbenken i 20 minutter.

Trinn 2

Hell blandingen gjennom en sikt og avkjøl.
 Pisk kremfløten stiv og vend inn i den avkjølte eggekremen. Legg vaniljekrem og karamelliserte epler på toppen av hver tertebunn rett før servering. Topp gjerne med litt finhakket mynte.

Trinn 3

Karamelliserte epler: Ha sukker og honning i en tykkbunnet kjele og smelt på middels varme uten å røre. Når det har blitt brunt, ha i eplejuice og småkok videre under lokk til karamellen har løst seg opp.

Trinn 4

Mise en place vaniljekrem.

Trinn 5

Stikk ut fire runde små kaker av butterdeigen og pensle med egg. Stek dem på bakepapir i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Trinn 6

Del eplene i jevnstore båter . Tilsett en splittet vaniljestang og eplebåtene. La det trekke på svak varme i ca. 10 minutter.

Trinn 7

Vaniljekrem: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele med melk og kok opp. Pisk godt så vaniljefrøene fordeler seg i melken.


Trinn 8

Ta opp eplene og kok laken inn til sirup. Smak til med sitron. Vend eplene inn i sirupen og avkjøl.

Trinn 9

Pisk eggeplommene med sukker og maizena i en bolle som tåler kokende vann. Ha i én spiseskje vann om det blir for tykt.


Trinn 10

Ta opp vaniljestangen og hell melken over eggeblandingen mens du pisker kraftig. Sett bollen over vannbad og varm forsiktig opp. Pisk hele tiden til blandingen tykner.
 Det skal IKKE koke!