Terte med friske bær og vaniljekrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Terte Terte med friske bær og vaniljekrem

Terte med friske bær og vaniljekrem

2.7 i snitt
Terte med friske bær og vaniljekrem
Denne franskinspirerte desserten ikke bare ser fristende ut – også smaken av friske bær og de knasende sprø terteflakene er fantastisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Butterdeigsterter

500 gr
Assorterte friske bær
1 stk
Frossen butterdeig
2 stk
Eggeplommer
2 ss
Sukker

Vaniljekrem

5 dl
Melk
1 stk
Vaniljestang
4 stk
Eggeplommer
35 gr
Maizena
3 dl
Kremfløte
3 stk
Gelatin
1 ss
Sitronsaft
100 gr
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Butterdeigsterter: Forvarm stekeovnen til 180 C°, varmluft. Tin butterdeigen i 15 minutter. Pensle butterdeigsflakene med sammenvispede eggeplommer. Ta en liten kniv og skjær ett snitt 1 cm inn fra kanten og bare 2 mm ned på alle platens fire sider. Legg butterdeigsplatene på stekebrett og stek i ca. 20 minutter. Når de er avkjølte, ta en skarp kniv og skjær løs lokket og skrap ut innmaten av terten. Fyll med vaniljekrem og topp med masse friske bær. Sett på lokket, dryss med melis og server. Hver store terte vil normalt være nok til to personer.

  2. Trinn 2

    Vaniljekrem: Kok opp 4 dl melk med sukker og vaniljestang splittet i to og frøene skrapt ut. Ha eggeplommer, Maizena og 1 dl melk i en bolle og rør sammen til en jevn blanding. Spe den kokende vaniljemelken over eggeblandingen mens du rører godt. Hell røren tilbake i kjelen og kok opp under kraftig omrøring. Kok til kremen tykner og blir til deilig vaniljekrem. Press kremen igjennom en sil. Legg gelatinplaten i kaldt vann i 3 minutter. Klem ut vannet og bland gelatinplatene med den varme vaniljekremen. Dekk vaniljekremen med plastfolie og avkjøl. Pisk opp vaniljekremen, som må være helt kald, og bland med pisket kremfløte til en tykk krem.