Terte med bær og frukt

Denne terten ser imponerende ut, men er ikke vanskelig å lage. Lag bunnen først, deretter vaniljemoussen og topp med frisk frukt og bær.
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place: Vaniljemousse
-
Trinn 2
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
-
Trinn 3
Vaniljemousse: Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommer til eggedosis sammen med resten av sukkeret (2/5) og vaniljefrø. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
-
Trinn 4
Pisk fløten og bland forsiktig sammen med eggedosisen.
-
Trinn 5
Valnøttbunn: Kjør valnøtter fint i en food processor. Tilsett 3/5 av sukkeret sammen med egg, smeltet smør og hvetemel. Kjør sammen til en fin masse.
-
Trinn 6
Ta kaken ut av formen og legg ristede mandelflak rundt kaken. De fester seg lett i vaniljemoussen. Dryss kaken med melis og strimlet mint.
-
Trinn 7
Mise an place: Frukt. Rens alle bær og frukter og del i biter. Legg frukt og bær på toppen av kaken.
-
Trinn 8
Smør en springform på 24 cm og dryss den med mel. Ha i deigen og stek kaken i 20 minutter ved 180°C. Avkjøl kaken. Fjern ringen fra springformen. Skjær vekk 1 cm av kanten rundt hele valnøttebunnen og fest ringen igjen. Det skal være en åpning mellom valnøttbunnen og kanten på springformen, slik at vaniljemoussen kan renne ned og lage en fin kant på kaken.
-
Trinn 9
Klem vannet av den myke gelatinen og smelt den i en bolle i vannbad. Pass på at vannet i kjelen ikke koker.
-
Trinn 10
Rør den smeltede gelatinen godt inn i 1/3 av moussen før du blander resten av moussen forsiktig inn.
-
Trinn 11
Hell moussen over valnøttbunnen. Sørg for at moussen kommer godt ned langs kantene på valnøttbunnen. Sett kaken kaldt natten over for å stivne.
Kaken trenger en natt kjølig, men tåler både en dag og en natt om nødvendig.