Hopp til innhold

Terte med bær og frukt

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
248 planlagt
Terte med bær og frukt

Denne terten ser imponerende ut, men er ikke vanskelig å lage. Lag bunnen først, deretter vaniljemoussen og topp med frisk frukt og bær.

Antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Frukt

2 stk
Appelsin
250 gr
Bringebær
250 gr
Jordbær
0.5 stk
Ananas
3 stk
Kiwi

Topping

100 gr
Mandelskiver
2 ss
Mynte
2 ss
Melis

Vaniljemousse

5 stk
Gelatinplater
5 dl
Kremfløte
100 gr
Sukker
2 stk
Vaniljestang
5 stk
Eggeplommer

Valnøttbunn

2 stk
Egg
200 gr
Valnøttkjerner
100 gr
Smør
150 gr
Sukker
80 gr
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Vaniljemousse

Trinn 2

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 3

Vaniljemousse: Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommer til eggedosis sammen med resten av sukkeret (2/5) og vaniljefrø. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.

Trinn 4

Pisk fløten og bland forsiktig sammen med eggedosisen.

Trinn 5

Valnøttbunn: Kjør valnøtter fint i en food processor. Tilsett 3/5 av sukkeret sammen med egg, smeltet smør og hvetemel. Kjør sammen til en fin masse.

Trinn 6

Ta kaken ut av formen og legg ristede mandelflak rundt kaken. De fester seg lett i vaniljemoussen. Dryss kaken med melis og strimlet mint.

Trinn 7

Mise an place: Frukt. Rens alle bær og frukter og del i biter. Legg frukt og bær på toppen av kaken.

Trinn 8

Smør en springform på 24 cm og dryss den med mel. Ha i deigen og stek kaken i 20 minutter ved 180°C. Avkjøl kaken. Fjern ringen fra springformen. Skjær vekk 1 cm av kanten rundt hele valnøttebunnen og fest ringen igjen. Det skal være en åpning mellom valnøttbunnen og kanten på springformen, slik at vaniljemoussen kan renne ned og lage en fin kant på kaken.

Trinn 9

Klem vannet av den myke gelatinen og smelt den i en bolle i vannbad. Pass på at vannet i kjelen ikke koker.

Trinn 10

Rør den smeltede gelatinen godt inn i 1/3 av moussen før du blander resten av moussen forsiktig inn.

Trinn 11

Hell moussen over valnøttbunnen. Sørg for at moussen kommer godt ned langs kantene på valnøttbunnen. Sett kaken kaldt natten over for å stivne.

Kaken trenger en natt kjølig, men tåler både en dag og en natt om nødvendig.