Sitronterte
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Paibunn: Kjør mel, kaldt smør og sukker i food processor til du får en grynet masse. Ha så i egget og kjør til det samler seg. La paideigen ligge kjølig i plast i ca. 30 minutter.
-
Trinn 2
Sett stekeovnen på 200 °C. Trykk deigen ned i en paiform i bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og stek paibunnen midt i ovnen i ca. 15 minutter.
-
Trinn 3
Sitronkrem: Vask sitronene godt. Ha sitronskall (skall fra 1/2 av sitronene), sitronsaft, sukker, maizena og egg i en kjele. Rør godt på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner. Det er viktig at blandingen ikke koker.
-
Trinn 4
Ta kjelen av platen og avkjøl litt, gjerne i vannbad. Skjær smøret i terninger og tilsett litt etter litt til sitronsausen tykner. Rør godt, bruk gjerne en mikser. Hell sitronfyllet i paiskallet og sett det kjølig – gjerne til neste dag.