Lun epleterte med aprikosmarmelade

Denne enkle epleterten ser fristende ut – særlig dersom du tar deg tid til å skjære eplene i virkelig tynne skiver. Aprikosmarmeladen gir både flott glans og god smak.
Antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place.
Trinn 2
Kok opp melk med splittet vaniljestang og sukker. Rør maisstivelsen ut i vann og rør den i melken under omrøring. Kok opp til tykk vaniljekrem. Avkjøl litt.
Trinn 3
Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver og legg dem som takstein på deigen – tett i tett. Dryss eplene med sukker og legg på tynne skiver med smør.
Trinn 4
Tin butterdeigen og kjevl den ut i en 30 cm lang stripe som er 15 cm bred. Skjær en stripe på 1 cm langs kantene og legg butterdeigen dobbelt langs kantene. Pensle den med eggeplomme og legg vaniljekrem i midten.
Trinn 5
Stek kaken ved 180 grader varmluft i 20 minutter. Sett platen i bunnen av ovnen slik at terten får en godt stekt bunn. Når kaken er stekt, pensles den med aprikosmarmelade for å få en fin glans og smak. Serveres nybakt med pisket krem eller vaniljeis.
Bytt gjerne ut eple med pære!