Kvikklunsjterte med appelsin- og myntesalat
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett stekeovnen på 170°C. Smuldre sammen smør, melis, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett egget og kna sammen til en jevn, fast deig. Settes kaldt i 1 time.
-
Trinn 2
Kjevle ut deigen til 2 mm tykkelse. Trykk deigen ned i en paiform på 22 cm og 3 cm høy. Ta vare på overflødig deig. Prikk tertebunnen med en gaffel. Press aluminiumsfolie jevnt ned i terteformen og prikk noen hull. Paien stekes ved 170°C i 25 minutter. Smuldre opp restene av deigen på et bakepapir og stek sammen med paien. Ta ut når det er gyllent. Avkjøl.
-
Trinn 3
Smelt sammen sjokolade og smør. Kok opp fløte og sukker. Bland alt godt sammen.
-
Trinn 4
Pisk sammen eggene til en lett eggedosis og rør den inn i sjokoladeblandingen.
-
Trinn 5
Fyll blandingen i terteformen. Strø smulene på toppen og sett terten kaldt til den er fast. Dryss over kakao ved servering.
-
Trinn 6
Appelsin- og myntesalat: Skjær skallet av appelsinene – pass på å få med det hvite. Skjær ut filetene og del dem i to. Press saften ut av restene fra appelsinene og ha den i en kjele. Tilsett honning og kok ned til ca. 6 ss. Avkjøl og bland inn appelsinfiletene og finkuttet mynte. Server appelsin- og myntesalaten til terten.
Du kan godt lage kvikklunsjterten i porsjonsformer.